Telstar-trainer Michel Vonk heeft zijn contract met twee jaar verlengd. Vonk begon vorig jaar bij de Jupiler League club uit Velsen Zuid, en sprak eerder al uit graag bij te tekenen. ‘Ik heb het gevoel dat ik hier nog wel wat kan doen.’
Michel Vonk: ‘Ik heb het goed naar mijn zin bij Telstar. Je kunt hier in alle rust je vak uitoefenen. Er is geen druk, wel gezonde ambitie. Ik kan op zich wel met druk omgaan hoor; bij Sparta (waar Vonk bijna twee seizoenen de scepter zwaaide – red.) was de druk groter dan hier. Maar het past me prima zoals het hier nu is. Mensen in de club zijn ook echt wel kritisch, maar dat belemmert je niet in je dagelijkse werkzaamheden.’
‘Vorig jaar begonnen we met maar vier contractspelers; met de spelers die we er bijgehaald hebben kunnen we nu ook doorbouwen. Het is de bedoeling dat er voor komend seizoen ook weer wat bijkomt. De club wil graag weer groeien, nadat ze aan de rand van de afgrond hebben gestaan. Het geeft mij het gevoel dat ik hier nog wel wat kan doen. Bijna vanuit het niets is de club weer opgestaan. De ambitie is nu dat de financi‘le basis steviger wordt en de sportieve resultaten moeten beter. Nee, ik heb geen concrete opdracht meegekregen voor volgend seizoen. Ik moet doorbouwen vanuit het huidige team en ik geloof dat we met een paar andere spelers erbij beter kunnen worden.’
‘Ik vind dat we met de kwaliteiten die we nu hebben te laag staan (Telstar bezet de 16e plaats in de Jupiler League – red.). We voetballen over het algemeen leuk, maar hebben onszelf in een aantal wedstrijden niet beloond. Voor volgend seizoen mik ik op een positie onderaan het linker rijtje en stiekem een keer een periode pakken, maar dat is niet de offici‘le doelstelling. We moeten eerst de selectie ronde hebben, dan gaan we intern bespreken wat we volgend seizoen precies willen.’
‘Telstar is een bijzondere club, wordt ook wel een cultclub genoemd. We hebben een excentrieke voorzitter, we hebben de mandjes (Telstar toonde de score jarenlang met hoog hangende mandjes – red.), we hebben de Witte Leeuwen (de bijnaam van Telstar – red.). De betrokkenheid bij de club is groot. Wat ik mooi vind is dat de club sociaal maatschappelijk goed bezig is; er zijn hier minder validen en verstandelijk gehandicapten aan het werk. De sfeer rond wedstrijden is heel bijzonder. Natuurlijk staat het voetbal centraal , maar veel mensen zien het ook als een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten. Mensen die hier voor het eerst komen zeggen altijd: wat is dit toch een leuke club. Daar wil ik graag nog een tijd bij horen.’