Het hing al een tijdje in de lucht, maar nu alle formaliteiten zijn afgerond is het zeker: Ruud Boymans (27) verruilt FC Utrecht voor Al Shabab uit Dubai. Hij tekende bij de club van hoofdtrainer Fred Rutten een overeenkomst met een looptijd van drie jaar. Voor de spits, die bij Utrecht een nog doorlopend contract had, komt daarmee een wens in vervulling. “Een buitenlands avontuur begon steeds meer te spelen.”
Al Shabab, dat is een bijzondere keuze. Ruud Boymans legt uit: “Dit is het door mij gewenste avontuur. Al Shabab is niet de club waar je in je jeugd van droomt in bijvoorbeeld Duitsland of Engeland, maar dat had ik al uit mijn hoofd gezet. Ik ben al wat ouder en dan weet je wel waar je plafond ligt. Ik merkte het laatste jaar, anderhalf jaar wel dat een buitenlands avontuur in mijn hoofd begon te spelen. Ik ben een avonturier en ik ben geïnteresseerd in andere culturen.”
“Wat ook van belang is geweest voor mijn keuze is dat Fred Rutten er hoofdtrainer is. Verder zitten er nog een stuk of zes andere Nederlanders. Eric Viscaal is technisch directeur, Sonny Silooy houdt zich met de jeugd bezig en ik begreep dat Arno van Zwam er ook nog bijkomt. Dat geeft me een fijn gevoel.”
“Financieel is het ook een heel goede stap, daar wil ik niet omheen draaien. Ik vind het op zich best lastig om FC Utrecht te verlaten, want ik heb er een goede tijd gehad. Ik had nog een doorlopend contract, dus Al Shabab moest een transfersom betalen. Nu is er sprake van een win-win situatie.“
“Er spreekt vertrouwen uit het feit dat ik op mijn leeftijd een driejarig contract heb gekregen. Dat geeft rust, zo kan ik het beste presteren. Ik ben hier ook heel goed ontvangen. Dat bevestigt het goede gevoel dat ik heb.”
“Van de club weet ik nog niet heel veel. Ze zijn een paar keer landskampioen geweest en vorig seizoen zijn ze als zesde geëindigd. Wat ik mooi vind is dat ze in groen en wit spelen. Dat zijn ook de kleuren van de club waar ik begonnen ben, vv Born. Wat betreft Dubai, dat is een wereldstad en ook een heel mooie stad. Het ligt wel in het Midden-Oosten, maar het voelt redelijk Europees aan. Het is een echte multi-culturele stad, waar ook heel veel toeristen komen. Daardoor is het heel laagdrempelig. Ik ben er nog maar kort geweest, maar ik voel me er nu al op mijn gemak.”